Zonnepanelen voor uw vastgoedobject

Het verduurzamen van vastgoed middels zonnepanelen levert een goed rendement en besparing op. Hierdoor kozen veel vastgoedeigenaren ervoor om te investeren in zonnepanelen. Met behulp van de SDE++ subsidie, Stimulering Duurzame Energie, stimuleert de overheid deze overstap naar groene stroom. Sinds 2021 is er ook een subsidie beschikbaar voor zonnepanelen op kleine en middelgrote bedrijfsdaken: de ISDE subsidie. Deze subsidie maakt het voor vastgoedeigenaren aantrekkelijker om te investeren in zonnepanelen op hun eigen dak.

Waarom zou je als vastgoed eigenaar willen investeren in zonnepanelen?

In 2023 moeten alle kantoorpanden voldoen aan energielabel C. Voor veel eigenaren zal het een uitdaging worden om dit te realiseren met grote consequenties als dit niet lukt. Middels een zonnesysteem op het dak zal de CO2 uitstoot aanzienlijk verminderen. Zonnepanelen helpen bij het verduurzamen van je pand en wordt het een stuk eenvoudiger om een energielabel C te behalen.

Zonnepanelen en BREAMM Certificering

BREEAM is een internationaal keurmerk dat de duurzaamheid van gebouwen beoordeelt. Het BREEAM-keurmerk kent een duurzaamheidsscore toe en de milieu-impact hiervan. Om de score te bepalen wordt er naar verschillende onderwerpen gekeken waaronder energie. Een vastgoedobject met een hoge score is een duurzaam en klimaatvriendelijk gebouw. Een hoge score leidt tot een hogere waarde, imago en is toekomstbestendig. Door het plaatsen van zonnepanelen op het dak word je vastgoed zelfvoorzienend in haar energiebehoefte, wat leidt tot een energie neutraal pand met een goede BREEAM score. Een zonnesysteem is dus erg belangrijk voor een duurzaam pand.

Bij Indi Energie zijn wij expert op het gebied van zonnestroom en vastgoed. We hebben al vele zonnesystemen gebouwd en helpen je graag bij de verduurzaming van uw pand.

 

Hoeveel panelen kunnen op jouw bedrijfsdak (>250m2)?

Vraag hier vrijblijvend een Dakscan aan. Binnen 48u weet je hoeveel panelen er op jouw bedrijfsdak kunnen.

  Met zoveel zorgen als dat wij uw dak behandelen, gaan wij ook om met uw privacy.

  We onderscheiden vijf fases bij de realisatie van een zonnestroomsysteem

  Haalbaarheid

  We maken inzichtelijk wat de zonnestroompotentie is van het dak, wat de financiële impact hiervan is en wat de volgende stappen zijn.

  Projectplan

  We laten de dakconstructie controleren, checken de netaansluiting en presenteren het plan aan de (opstal)-verzekeraar. Daarna maken we een technisch en financieel plan op basis waarvan een investeringsbeslissing kan worden genomen.

  Tendering

  We nodige onze vaste installatiepartners uit om een aanbieding te maken voor het zonnestroomsysteem. We begeleiden het tenderproces en brengen een advies welke partij het beste past bij jouw wensen.

  Aanvraag ISDE subsidie

  We verzorgen de ISDE subsidieaanvraag voor jouw project. Met behulp van onze handleiding kun je ook zelf de subsidieaanvraag indienen.

  Projectbegeleiding

  We begeleiden de bouwfase van het project vanaf de kick-off meeting tot aan de oplevering.

  Onze zon experts delen graag hun kennis