Zonnepanelen voor een zorginstelling

Het verduurzamen van een dak van een zorginstelling middels zonnepanelen, levert een goed rendement en besparing op. Hierdoor kozen veel zorginstellingen ervoor om te investeren in zonnepanelen. Met behulp van de SDE++ subsidie, Stimulering Duurzame Energie, stimuleert de overheid deze overstap naar groene stroom. Sinds 2021 is er ook een subsidie beschikbaar voor zonnepanelen op kleine en middelgrote bedrijfsdaken: de ISDE subsidie. Deze subsidie maakt het voor bedrijven aantrekkelijker om te investeren in zonnepanelen op hun eigen dak.

Waarom zou je als zorginstelling investeren in zonnepanelen?

Door het plaatsen van zonnepanelen op het dak voorzie je in de energiebehoefte van de bewoners en werknemers van de zorginstelling. Gelijktijdig zal de energierekening een stuk lager uitvallen. De zorginstelling en haar bewoners dragen zo bij aan een duurzame toekomst. Door betaalbare huisvesting te realiseren drukt u kosten in de zorg.

Bij Indi Energie zijn wij expert op het gebied van zonnestroom. We hebben al vele zorginstellingen ondersteund bij de realisatie van hun eigen zonnestroomsysteem. Deze ervaring zetten we ook graag in voor jouw project.

Trajectum. Ontzorgd met zon voor de zorg

Voor Trajectum hebben we op zeven panden een zonnesysteem geplaatst. Een mooi project waar we uiteindelijk 1.122 panelen plaatsten. Met als doel de kosten van het energie gebruik te drukken. Middels een Operational Lease constructie zorgden wij voor de investering zodat Trajectum haar aandacht en geld ergens anders in kon investeren. Wel de lusten niet de lasten. Met als resultaat een gehalveerde energienota, extra energieinkomsten in de zomer, waarde vermeerdering van het vastgoed, en na 15 jaar eigenaar van het zonnesysteem.

 

Bij Indi Energie hebben we hart voor de zorg. We zien dat zorginstellingen te maken met enorme werkdruk en hogere eisen aan haar vastgoed. Daarom hebben we een speciaal ontzorgingsprogramma ontwikkeld waarin we alles  van A tot Z  ontzorgen. Speciaal voor de zorg. Zodat er tijd vrijkomt voor wat echt belangrijk is. De zorg voor de cliënten. Het programma zorgt voor een lagere energie rekening, waardevoller vastgoed. Wil je niet zelf investeren maar dat door ons laten doen? Bekijk wat de mogelijkheden zijn.

 

Zelf investeren of enkel zonnestroom afnemen?

Het realiseren van een zonnesysteem is een grote investering waar goed over nagedacht moet worden. Ondertussen stijgen de energiekosten de pan uit. Hiervoor hebben we een goed alternatief bedacht. We bouwen en investeren in jou zonnesysteem en middels een lease-constructie heb je direct beschikking over het zonnesysteem. Zo heb je direct toegang tot je zonnesysteem maar hoef je niet in een keer de investering te bekostigen. Benieuwd of dit iets is voor uw instelling? Vraag een van onze zonexperts voor meer informatie!

Zon voor de zorg. Volledig ontzorgd!

Vraag hier vrijblijvend een Dakscan aan. Binnen 48u weet je hoeveel panelen er op jouw bedrijfsdak kunnen.

  Met zoveel zorgen als dat wij uw dak behandelen, gaan wij ook om met uw privacy.

  Zo ziet ons proces er uit:

  Quick scan | Welke panden zijn geschikt voor zon

  Middels een quick scan zien we direct welke panden geschikt zijn voor een zonnestroom en welke niet.

  Technisch projectplan en subsidie

  We laten de dakconstructie controleren, checken de netaansluiting en presenteren het plan aan de (opstal)-verzekeraar. Daarna maken we een technisch en financieel plan op basis waarvan een investeringsbeslissing kan worden genomen. We vragen de juiste subsidies voor je aan.

  Tendering

  We nodige onze vaste installatiepartners uit om een aanbieding te maken voor het zonnestroomsysteem. We begeleiden het tenderproces en brengen een advies welke partij het beste past bij jouw wensen.

  Bouwbegeleiding

  We begeleiden de bouwfase van het project vanaf de kick-off meeting tot aan de oplevering.

  Administratief beheer

  Om alles goed in de gaten te houden regelen wij de administratie voor je.

  Onze zon experts delen graag hun kennis