Hoe moet ik als bedrijf subsidie voor zonnepanelen aanvragen?

De SDE++ subsidie regeling is de juiste subsidie voor bedrijven die willen overstappen op zonnepanelen. Het aanvragen van SDE++ subsidie dient zorgvuldig te gebeuren. Enkel volledige aanvragen worden namelijk in behandeling genomen. Met onderstaand stappenplan kunnen bedrijven zelf subsidie voor zonnepanelen aanvragen:

 1. Vraag hier een identificatiemiddel aan. Hiermee kan worden ingelogd op het eLoket van RVO. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een identificatiemiddel enkele dagen kan duren.
 2. Stel alle relevante documenten op voor de subsidieaanvraag. Voor subsidie aanvragen groter dan 500 kWp dient een haalbaarheidsstudie en aanvullende documenten te worden aangeleverd:
  – Project plan
  – Financieringsplan
  – Exploitatieberekening
  – Verklaring van locatie eigenaar (indien de aanvrager van de subsidie geen eigenaar is van het vastgoed)
  Lees hier ons artikel over alle bijlagen die moeten worden bijgevoegd bij een subsidieaanvraag
 3. Dien de aanvraag in. Doe dit op tijd, want er geldt immers: wie het eerst komt, die het eerst maalt.
 4. Binnen 13 weken krijg je van RVO terugkoppeling op de aanvraag. Deze periode kan met nog eens 13 weken worden verlengd. Indien de aanvraag compleet is ingediend en er voldoende budget beschikbaar is, dan ontvang je de subsidie beschikking

Wanneer kan ik SDE++ subsidie aanvragen?

De SDE++ opstellingsronde start op 28 juni 2022 met fase 1 en loopt door tot fase 4 op 6 oktober 2022. In welke fase je aanvraagt, hangt af van de hoogte van het subsidiebedrag dat jij wilt ontvangen voor jouw duurzame energieproject. Aanvragen voor een lager subsidiebedrag vergroot dus de kans op een subsidiebeschikking. Er geldt immers: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Het is aan te raden om te kijken of je het subsidiebedrag kan verlagen. Je moet dan wel genoegen nemen met een iets mindere business case.

Hulp bij je aanvraag nodig?

Indien je vragen hebt over je subsidie aanvraag, dan helpen we je graag. Kom met ons in contact of kijk op deze pagina wat we voor je kunnen betekenen.

Gerelateerde kennisartikelen van onze zon experts