SDE aanvragen 2021

Geschreven door:
Stephan Marcelis, vrijdag 25 juni 2021

Het aanvragen van SDE++ subsidie dient zorgvuldig te gebeuren. Enkel volledige sde aanvragen worden namelijk in behandeling genomen. Met onderstaand stappenplan kun je zelf SDE++ subsidie aanvragen in 2021:

 1. Vraag hier een identificatiemiddel aan. Hiermee kan worden ingelogd op het eLoket van RVO. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een identificatiemiddel enkele dagen kan duren.
 2. Stel alle relevante documenten op voor de subsidieaanvraag. Voor subsidie aanvragen groter dan 500 kWp dient een haalbaarheidsstudie en aanvullende documenten te worden aangeleverd:
  – Project plan
  – Financieringsplan
  – Exploitatieberekening
  – Verklaring van locatie eigenaar (indien de aanvrager van de subsidie geen eigenaar is van het vastgoed)
  Lees hier ons artikel over alle bijlagen die moeten worden bijgevoegd bij een subsidieaanvraag
 3. Dien de aanvraag in. Doe dit op tijd, want er geldt immers: wie het eerst komt, die het eerst maalt.
 4. Binnen 13 weken krijg je van RVO terugkoppeling op de aanvraag. Deze periode kan met nog eens 13 weken worden verlengd. Indien de aanvraag compleet is ingediend en er voldoende budget beschikbaar is, dan ontvang je de subsidie beschikking

Wanneer kan ik SDE++ subsidie aanvragen?

De SDE++ opstellingsronde start op 5 oktober 2021 en loopt door tot fase 4 op 11 november 2021. In welke fase je aanvraagt, hangt af van de hoogte van het subsidiebedrag dat jij wilt ontvangen voor jouw duurzame energieproject. Aanvragen voor een lager subsidiebedrag vergroot dus de kans op een subsidiebeschikking. Er geldt immers: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Het is aan te raden om te kijken of je het subsidiebedrag kan verlagen. Je moet dan wel genoegen nemen met een iets mindere business case.

Hulp bij je aanvraag nodig?

Indien je vragen hebt over je subsidie aanvraag, dan helpen we je graag. Kom met ons in contact of kijk op deze pagina wat we voor je kunnen betekenen.

Direct zelf SDE aanvragen

Met onze handleiding kun je in september 2023 zelf eenvoudig SDE subsidie aanvragen.  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken..