Stappenplan SDE++ subsidie

Stappenplan voor  de SDE++ subsidie. Het aanvragen van SDE++ subsidie dient zorgvuldig te gebeuren. Enkel volledige aanvragen worden namelijk in behandeling genomen. Een aantal voorwaarden gelden voor de SDE ++ subsidie 2020:

 • Grootte van het project dient minimaal 15 kWp te zijn (ca. 40 panelen)
 • Het pv-systeem wordt aangesloten op een grootverbruikaansluiting (groter dan 3 x 80 Ampere)
 • Binnen 1,5 jaar de opdracht verstrekken voor realisatie van zonnestroomsysteem
 • Aanleveren van een haalbaarheidstudie wanneer het project groter is dan 1MWp (ca. 2.500 panelen)
 • 1 aanvraag per adres per SDE ronde
 • Niet in combinatie met andere subsidieregelingen

Stappenplan SDE++

Met onderstaand stappenplan kun je zelf SDE++ subsidie aanvragen:

 1. Vraag hier een identificatiemiddel aan. Hiermee kan worden ingelogd op het eLoket van RVO. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een identificatiemiddel enkele dagen kan duren.
 2. Stel alle relevante documenten op voor de subsidieaanvraag, zoals:
  – Toestemming van de locatie eigenaar
  – Transportindicatie van de netbeheerder
  Voor subsidie aanvragen groter dan 1.000 kWp (voorheen was de drempelwaarde 500 kWp) dient een haalbaarheidsstudie en aanvullende documenten te worden aangeleverd:
  – Project plan
  – Financieringsplan
  – Exploitatieberekening
 3. Lees hier ons artikel over alle bijlagen die moeten worden bijgevoegd bij een subsidieaanvraag
 4. Dien de aanvraag in. Doe dit op tijd, want er geldt immers: wie het eerst komt, die het eerst maalt.
 5. Binnen 13 weken krijg je van RVO terugkoppeling op de aanvraag. Deze periode kan met nog eens 13 weken worden verlengd. Indien de aanvraag compleet is ingediend en er voldoende budget beschikbaar is, dan ontvang je de subsidie beschikking

Wanneer kan ik SDE++ subsidie aanvragen?

De SDE++ opstellingsronde start op 24 november 2020 met fase 1 en loopt door tot fase 4 op 17 december 2020. In welke fase je aanvraagt, hangt af van de hoogte van het subsidiebedrag dat jij wilt ontvangen voor jouw duurzame energieproject. Aanvragen voor een lager subsidiebedrag vergroot dus de kans op een subsidiebeschikking. Er geldt immers: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Het is aan te raden om te kijken of je het subsidiebedrag kan verlagen. Je moet dan wel genoegen nemen met een iets mindere business case.

Hulp bij je aanvraag nodig?

Indien je vragen hebt over je subsidie aanvraag, dan helpen we je graag. Kom met ons in contact of kijk op deze pagina wat we voor je kunnen betekenen.

 

Wij helpen met je SDE++ subsidie aanvraag

Maak hieronder een keuze: laat onze subsidie expert Stephan jouw SDE++ aanvraag indienen of ontvang gratis onze stap-voor-stap handleiding en vraag zelf SDE++ subsidie aan.

Laat Stephan de SDE++ subsidie voor mij aanvragen

Stuur mij de hand-leiding. Ik vraag zelf de SDE++ subsidie aan

SDE++ aanvragen door Indi

Wij verzorgen de complete subsidieaanvraag voor jouw bedrijf. We maken alle benodigde documenten op en vragen de subsidie aan op naam van jouw bedrijf. De kosten zijn € 250 per aanvraag.  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

  SDE handleiding aanvragen

  Met onze handleiding kun je zelf de SDE subsidie aanvragen. Je ontvangt tevens voorbeelden van alle bijlagen die je moet bijvoegen bij de aanvraag.   Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

   Gerelateerde kennisartikelen van onze zon experts