Wat is mijn dak waard?

Wij krijgen vaak de vraag van bedrijven: wat is mijn dak waard? Om daar antwoord op te kunnen geven, bekijken wij een aantal factoren die relevant zijn in de waarde bepaling van een dak met zonnepanelen.

  • Allereerst is de ligging van het bedrijfsdak in Nederland van belang. Aan de kust zijn er in een jaar meer zonuren dan in het oosten van het land. Meer zonuren zorgen voor een hogere opwek en daardoor voor een hogere waarde.
  • Een tweede element is de oriĆ«ntatie van het dak. Hoe is het dak gepositioneerd ten opzichte van het Zuiden? Hoe meer het pand op zuid gericht is, hoe hoger de instraling en daarmee de opwek.
  • De grootte van het dak is een derde aspect. Hoe groter het dakoppervlak, hoe meer schaalvoordeel er behaald kan worden en hoe goedkoper een installatie gerealiseerd kan worden.
  • Een laatste aspect zijn de totale installatiekosten. Indien een systeem heel goedkoop gerealiseerd kan worden, dan verhoogd de waarde van je dak. Zo is het plaatsen van zonnepanelen op een schuin stalen dak vaak goedkoper dan wanneer de zonnepanelen op een plat dak worden geplaatst.

Al deze factoren tezamen geven antwoord op de vraag: wat is mijn dak waard?

Hoe bepalend is de hoogte van de subsidie voor de vraag: wat is mijn dak waard?

De hoogte van de SDE+(+) subsidie bepaalt uiteindelijk wat de terugverdientijd is van jouw installatie of voor welk bedrag jij het dak kan verhuren aan een ontwikkelaar. Indien je een subsidiebeschikking hebt met een hoog subsidiebedrag, dan zal de waarde van je dak omhoog gaan. Het is dus een hele belangrijke factor waar je ook zelf invloed op hebt. Door een goede en zorgvuldige subsidieaanvraag voor het juiste bedrag te doen, kan je de waarde van jouw dak laten stijgen.

Hoeveel panelen kunnen op jouw bedrijfsdak? (vanaf 250m2)

Vraag hier vrijblijvend onze Dakscan aan. Binnen 48u weet je hoeveel panelen er op je bedrijfsdak kunnen.    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

    Gerelateerde kennisartikelen van onze zon experts