Zelf ISDE subsidie voor zonnepanelen aanvragen

Geschreven door:
Indi Energie, woensdag 26 mei 2021

Sinds 2021 is er een tijdelijke subsidie beschikbaar gekomen waar midden- en kleinbedrijven (MKBs) gebruik van kunnen maken. De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) is uitgebreid zodat MKB-bedrijven deze subsidie kunnen gebruiken voor zonnepanelen op het dak. De subsidie loopt tot en met 2023. In dit artikel lees je hoe je zelf eenvoudig ISDE subsidie voor zonnepanelen kan aanvragen

Naast MKB-bedrijven kunnen ook andere partijen aanspraak maken op deze subsidie. Denk hierbij aan ondernemers in bijvoorbeeld de landbouw en aan maatschappelijk vastgoed zoals sportverenigingen, theaters en scholen. Deze subsidie is niet beschikbaar voor particulieren. Ook VVE’s en stichtingen kunnen geen gebruik maken van deze subsidie.

Het aanvragen van ISDE subsidie voor zonnepanelen is niet moeilijk

Veel partijen denken dat het aanvragen van ISDE subsidie een lastige klus is en laten dit vaak doen door een subsidiebureau. In werkelijkheid is een ISDE subsidieaanvraag niet moeilijk. Om je te helpen bij de aanvraag heeft Rik een handleiding geschreven. Hierin wordt stap-voor-stap beschreven hoe je de subsidie moet aanvragen en welke documenten je moet inleveren. Download naast dit artikel de handleiding zodat je stap voor stap kunt zien hoe je een succesvolle aanvraag doet.

In de handleiding wordt met behulp van foto’s stap voor stap uitgelegd hoe je de ISDE aanvraag kan indienen. Hiernaast geeft het ook een overzicht van wat je allemaal nodig hebt om de aanvraag in te kunnen dienen, de voorwaarden waaraan je moet voldoen, en wat er gebeurt nadat je je aanvraag eenmaal hebt ingediend!

Hulp nodig?

Heb je liever wat hulp bij de subsidie aanvraag of bij een andere stap in je project? Neem dan contact met ons op via rik.meijerhof@indienergie.nl om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen!

Zit je nog in de oriënterende fase? Vraag dan hier onze Dakscan aan en je weet direct wat de mogelijkheden van zonnepanelen zijn op jouw bedrijfsdak.

Met onze handleiding kun je direct zelf eenvoudig ISDE subsidie voor zonnepanelen aanvragen. Vul je mailadres in en we sturen direct de handleiding toe.    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.