Laatste update: 15 mei 2024. Data afkomstig van Netbeheer Nederland

Doe de postcodecheck voor netcongestie!

  • Data afkomstig van Netbeheer Nederland
  • Eén klik op de knop
  • Direct resultaat
Check

Netcongestie kaart: Bepaal de impact op jouw zonnestroom installatie

De vraag naar transportcapaciteit op het elektriciteitsnet stijgt flink. Op sommige plekken gebeurt dat sneller dan er kan worden uitgebreid. Zonneparken kunnen bijvoorbeeld vergund en gerealiseerd worden in 1 tot 2 jaar tijd. Terwijl de aanleg van de nodige infrastructuur soms meer dan 10 jaar kan duren. Daarnaast willen veel bedrijven, door de hoge gasprijzen, eerder elektrificeren. Er kunnen dan knelpunten ontstaan in het netwerk. Dit noemen we netcongestie. Onze netcongestie kaart laat zien of er netcongestie heerst in de gemeente waar jouw bedrijf gevestigd is. Check het nu met jouw postcode.

Netcongestie kan ontstaan bij zowel invoeding (stroom leveren aan het openbare net) en afname (stroom afnemen van het openbare net).

Wij kunnen je helpen!

Overweeg je met jouw bedrijf om te verduurzamen door middel van een zonnestroom installatie? Doe dan nu onze postcodecheck om te zien of er netcongestie heerst in de gemeente waar jouw bedrijf gevestigd is. Als er sprake is van netcongestie is in jouw regio, betekent het niet dat je geen zonnepanelen kan plaatsen. Wij kunnen je helpen met bepalen hoeveel zonnepanelen er toch geplaatst kunnen worden.

 

Wil je meer weten over netcongestie? Lees ook onze artikelen