Decathlon Kerkrade neemt 1.500 zonnepanelen in gebruik

Geschreven door:
Indi Energie, dinsdag 20 juli 2021

Begin juli 2021 heeft Decathlon de zonnepanelen op het pand van Wyckerveste in Kerkrade in gebruik genomen. Met de jaarlijkse opwek van het zonnestroomsysteem kunnen 200 huishoudens een jaar lang van elektriciteit worden voorzien.

Indi Energie heeft het zonnestroomsysteem ontwikkeld en gefinancierd. Decathlon neemt de komende jaren de opgewekte zonnestroom af. Hiermee is de locatie in Kerkrade energie positief. Er wordt dus meer stroom opgewekt dan verbruikt. De vastgoedeigenaar  Wyckerveste heeft het dak van Decathlon ter beschikking gesteld aan Indi Energie. Het project bij Decathlon is onderdeel van een groter programma waarin Wyckerveste haar panden in Kerkrade en Gronsveld verduurzaamd.

Roeland Vervloet, Sustainability Manager van Decathlon: ”De missie van Decathlon is om op een duurzame manier het plezier en de gezondheidsvoordelen van sport toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Zorg dragen voor de aarde heeft daarin een hele belangrijke plek. Alle stroom die we in Nederland inkopen is Nederlandse windenergie. Daarnaast realiseren we  zonnepanelen op de panden van Decathlon waar dit mogelijk is. In Kerkrade zijn we heel blij dat we met de zonnepanelen een significante bijdrage kunnen leveren aan het verlagen van onze CO2 footprint”

Volta Solar heeft naast het ontwerp van het zonnestroomsysteem ook de installatie van de zonnepanelen voor haar rekening genomen. Het onderhoud zal de komende jaren ook uitgevoerd worden door Volta.