Netcongestiekaart: Controleer de netcongestie op jouw adres

Geschreven door:
Floris Pennarts, maandag 16 oktober 2023

De netcongestiekaart voor netcongestie: Ontdekt met slechts één klik of je adres getroffen is door netcongestie.

Met de opkomst van hernieuwbare energiebronnen, wordt het elektriciteitsnet steeds vaker overbelast door een overschot aan opgewekte energie. Dit heeft geleid tot een situatie die bekend staat als netcongestie, waarbij het netwerk niet in staat is om de overtollige elektriciteit die wordt opgewekt, te verwerken. Het gevolg is dat veel energieproducenten hun overtollige stroom niet kunnen terug leveren aan het net.

Terwijl Netbeheer Nederland reeds een overzicht biedt van de gebieden die te maken hebben met netcongestie, gaat Indi Energie een stap verder. Via onze website is nu een eenvoudige zoekfunctie beschikbaar, waarmee zowel bedrijven als particulieren kunnen nagaan of hun gebied onder netcongestie valt. Deze handige netcongestiekaart, die informatie gebruikt verstrekt door Netbeheer Nederland, geeft resultaten over zowel de invoeding als de afname van elektriciteit.

Het gebruik van de netcongestiekaart is eenvoudig: Je hoeft alleen je postcode in te voeren om onmiddellijk te zien of jouw locatie last heeft van netcongestie. In een tijd waarin de energietransitie van vitaal belang is, biedt dit instrument een onmisbaar inzicht voor iedereen die overweegt over te stappen op hernieuwbare energie of voor diegenen die al gebruik maakt van zonnepanelen.

Doe de postcodecheck voor netcongestie!

  • Data afkomstig van Netbeheer Nederland
  • Eén klik op de knop
  • Direct resultaat
Check