Oplevering zonnestroomsysteem CSM Ingredients te Goes

Geschreven door:
Floris Pennarts, donderdag 08 september 2022

Als onderdeel van haar duurzaamheidsstrategie heeft CSM Ingredients een zonnestroomsysteem laten plaatsen. Met de koppeling van het systeem aan het openbare net, is het systeem officieel in gebruik genomen. De 840 zonnepanelen wekken jaarlijks voldoende groene stroom op om 120 huishoudens van stroom te voorzien.

Afgelopen maand is de laatste hand gelegd aan de plaatsing van het zonnestroomsysteem op het dak van CSM in Goes. Met het zonnestroomsysteem wordt jaarlijks zo’n 350.000 kWh opgewekt. De elektriciteit zal worden gebruikt ter vergroening van de bedrijfsprocessen van CSM en is een stap in de juiste richting van de duurzame ambities.

Angelina Bontes – Technology manager Goes, zegt het volgende over de omschakeling naar duurzame energie:  “CSM Ingredients is in de transitie van conventionele naar hernieuwbare energiebronnen. Dit betekent in de praktijk dat gas meer een meer vervangen zal worden door duurzaam opgewekte elektriciteit. Voor de vestiging in Goes zijn er, in samenwerking met Indi Energie, 840 zonnepanelen geïnstalleerd op de daken van de fabriek. We zijn er erg trots op het feit dat we dit hebben gerealiseerd, een eerste stap op weg naar 100% hernieuwbare energie.”

Indi Energie heeft het gehele projectmanagement en de financiering van de zonnepanelen verzorgd. Volta Solar ontwierp het systeem, heeft de installatie van de zonnepanelen voor haar rekening genomen en verzorgt het jaarlijkse onderhoud.

CSM Ingredients zal met dit systeem de komende twintig jaar haar onderneming aanzienlijk verduurzamen.

Ben je benieuwd wat Indi Energie voor jouw project kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze zonexperts en die helpen je graag verder.

Check ons op LinkedIn voor meer nieuws over onze projecten

Hoeveel panelen kunnen op jouw bedrijfsdak? (vanaf 250m2)

Binnen 24u weet je hoeveel panelen er op je bedrijfsdak kunnen.

  • < 24 uur reactie
  • Inzicht in korte en lange termijn rendement

    Met zoveel zorgen als dat wij uw dak behandelen, gaan wij ook om met uw privacy.