Zonnepanelen voor bedrijven

Geschreven door:
Gijs Brussen, maandag 03 augustus 2020

Steeds meer bedrijven stappen over op zonnepanelen

Als ik in de trein of in de auto op de snelweg zit, zie ik steeds meer zonnepanelen op daken van bedrijven. Dit zien we ook terug in de cijfers. Volgens het CBS is het totaal aantal geplaatste zonnepanelen in 2019 drie keer zo hoog als in 2016. Deze stijging wordt voor een groot deel toegeschreven aan de realisatie van zonnepanelen op bedrijfsdaken. Deze trend zal zich de komende jaren blijven voortzetten, want in de afgelopen jaren is er veel subsidie verstrekt aan bedrijven.

Reden voor stijging zonnepanelen bij bedrijven: klant vraagt om duurzame energie en beschikbare subsidie

Er is een aantal belangrijke redenen waarom bedrijven overstappen op deze vorm van duurzame energie:

  • De klant vraagt om duurzame energie. Wij als consumenten vinden het steeds belangrijker dat de bedrijven waarvan wij producten kopen aandacht hebben voor het milieu. Dit effect werkt in de gehele keten door.
  • Er is SDE subsidie beschikbaar. Om de CO2 uitstoot van Nederland te verminderen, wordt het gebruik van zelf opgewekte duurzame energie gestimuleerd met subsidie. Veel bedrijven worden actief benaderd door partijen uit de ‘zon-wereld’ om over te gaan tot het plaatsen van zonnepanelen.
  • Er valt geld te verdienen. Een investering in zonnepanelen wordt gemiddeld in 8 tot 10 jaar terugverdiend. Voor een investering in duurzame energie wordt deze terugverdientijd als acceptabel beschouwd.

…en de wereld wordt weer een beetje schoner

Naast bovenstaande (commerciƫle) redenen om over te stappen, zorgen zonnepanelen ervoor dat de wereld een stukje schoner wordt. Ook dat is voor (familie-)bedrijven een reden om over te stappen op zonnepanelen om zo een betere wereld door te geven aan de volgende generatie.

 

Dit artikel is onderdeel van een E-Learning die aangeeft welke stappen je moet ondernemen en waar je op moet letten bij de realisatie van een zonnestroomsysteem. Om de volledige E-Learning te krijgen klik hier.

Hoeveel panelen kunnen op jouw bedrijfsdak? (vanaf 250m2)

Binnen 24u weet je hoeveel panelen er op je bedrijfsdak kunnen.

  • < 24 uur reactie
  • Inzicht in korte en lange termijn rendement

    Met zoveel zorgen als dat wij uw dak behandelen, gaan wij ook om met uw privacy.

    Gerelateerde kennisartikelen van onze zon experts