Zonnepanelen voor bedrijven

Steeds meer bedrijven stappen over op zonnepanelen

Als ik in de trein of in de auto op de snelweg zit, zie ik steeds meer zonnepanelen op daken van bedrijven. Dit zien we ook terug in de cijfers. Volgens het CBS is het totaal aantal geplaatste zonnepanelen in 2019 drie keer zo hoog als in 2016. Deze stijging wordt voor een groot deel toegeschreven aan de realisatie van zonnepanelen op bedrijfsdaken. Deze trend zal zich de komende jaren blijven voortzetten, want in de afgelopen jaren is er veel subsidie verstrekt aan bedrijven.

Reden voor stijging zonnepanelen bij bedrijven: klant vraagt om duurzame energie en beschikbare subsidie

Er is een aantal belangrijke redenen waarom bedrijven overstappen op deze vorm van duurzame energie:

 • De klant vraagt om duurzame energie. Wij als consumenten vinden het steeds belangrijker dat de bedrijven waarvan wij producten kopen aandacht hebben voor het milieu. Dit effect werkt in de gehele keten door.
 • Er is SDE subsidie beschikbaar. Om de CO2 uitstoot van Nederland te verminderen, wordt het gebruik van zelf opgewekte duurzame energie gestimuleerd met subsidie. Veel bedrijven worden actief benaderd door partijen uit de ‘zon-wereld’ om over te gaan tot het plaatsen van zonnepanelen.
 • Er valt geld te verdienen. Een investering in zonnepanelen wordt gemiddeld in 8 tot 10 jaar terugverdiend. Voor een investering in duurzame energie wordt deze terugverdientijd als acceptabel beschouwd.

…en de wereld wordt weer een beetje schoner

Naast bovenstaande (commerciële) redenen om over te stappen, zorgen zonnepanelen ervoor dat de wereld een stukje schoner wordt. Ook dat is voor (familie-)bedrijven een reden om over te stappen op zonnepanelen om zo een betere wereld door te geven aan de volgende generatie.

Wij helpen met je SDE++ subsidie aanvraag

Maak hieronder een keuze: laat onze subsidie expert Stephan jouw SDE++ aanvraag indienen of ontvang gratis onze stap-voor-stap handleiding en vraag zelf SDE++ subsidie aan.

Laat Stephan de SDE++ subsidie voor mij aanvragen

Stuur mij de hand-leiding. Ik vraag zelf de SDE++ subsidie aan

SDE++ aanvragen door Indi

Wij verzorgen de complete subsidieaanvraag voor jouw bedrijf. We maken alle benodigde documenten op en vragen de subsidie aan op naam van jouw bedrijf. De kosten zijn € 250 per aanvraag.  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

  SDE handleiding aanvragen

  Met onze handleiding kun je zelf de SDE subsidie aanvragen. Je ontvangt tevens voorbeelden van alle bijlagen die je moet bijvoegen bij de aanvraag.   Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

   Gerelateerde kennisartikelen van onze zon experts