Zorginstelling Alliade zet stap naar duurzaamheid met 5.000 zonnepanelen

Geschreven door:
Stephan Marcelis, donderdag 15 december 2022

Het dak van het hoofdkantoor van Alliade in Heerenveen is op 25 november 2022 belegd met 120 zonnepanelen. Het komende jaar volgen meer locaties van Alliade: er komen ruim 5.000 zonnepanelen op negen locaties.

Stroom voor 650 huishoudens
De zonnepanelen wekken jaarlijks voldoende stroom op voor 650 huishoudens. Met de zonnepanelen kan in 45% van de totale elektriciteitsbehoefte van de vestigingen worden voorzien.

‘Op weg naar duurzame en gasloze locaties’
Ger van ’t Hoofd, Projectleider Vastgoed Alliade: ‘Om onze locaties toekomstbestendig te maken, krijgen we in Beetsterzwaag, Drachten, Wolvega, Heerenveen en in Sneek zonnepanelen. Hiermee wapenen we ons tegen hoge toekomstige energiekosten en hebben we een stroomvoorziening die ook echt groen is. Met de zonnestroom kunnen we onze warmtepompen voorzien van stroom. Hiermee zijn we hard op weg naar duurzame en gasloze locaties.’

Zonnestroom
Indi Energie ontzorgt Alliade bij de ontwikkeling van de zonnestroomsystemen. De technische mogelijkheden van alle locaties zijn in kaart gebracht. Op basis hiervan is een aanbesteding opgesteld. Tenten Solar voert de bouw van de installatie uit en Indi Energie begeleidt het proces. Het project is geïnitieerd door Energy-Check, de energieadviseur van Alliade.

Check ons op LinkedIn voor meer nieuws over onze projecten

Hoeveel panelen kunnen op jouw bedrijfsdak? (vanaf 250m2)

Binnen 24u weet je hoeveel panelen er op je bedrijfsdak kunnen.

  • < 24 uur reactie
  • Inzicht in korte en lange termijn rendement

    Met zoveel zorgen als dat wij uw dak behandelen, gaan wij ook om met uw privacy.