750 zonnepanelen voor zorginstelling Zonnehuisgroep Noord

Geschreven door:
Violet Kazerooni, woensdag 10 juli 2024

Zonnehuisgroep Noord is voorzien van 750 zonnepanelen op zes locaties in Zuidhorn

Op maandag 10  juni startte de installatie van het eerste zonnestroomsysteem op één van de zes locatie in Zuidhorn. Tweeënhalve week later werden de laatste panelen geplaatst. Alle zonnestroomsystemen zijn in juli in bedrijf genomen voor Zonnehuisgroep Noord.

Duurzaam initiatief
Binnen Zonnehuisgroep Noord is er veel aandacht voor duurzaamheid, het doel is om in 2030 55% reductie in CO2 uitstoot te reduceren. Er zijn verschillende initiatieven om de zorg duurzamer te maken. Het realiseren van eigen stroom opwek middels zonnepanelen is daar een onderdeel van. Dit heeft er toe geleidt dat zes locaties zijn voorzien van in totaal 748 zonnepanelen.

Veiligheid
Bij een zorginstelling als Zonnehuisgroep Noord staat naast duurzaamheid veiligheid hoog in het vaandel, vooral vanwege de verantwoordelijkheid van de verschillende cliënten. Wij hebben daarom gezorgd voor uiterst veilige technische plannen die door de verzekeraar van Zonnehuisgroep Noord zijn geaccordeerd. Dit strenge veiligheidsniveau werd tijdens de uitvoering gehandhaafd, waardoor de oplevering volgens planning verliep.

Resultaat
Het resultaat van deze inspanningen is de installatie van zonnepanelen op zes verschillende locaties van zonnehuisgroep Noord. Elke locatie kende haar eigen uitdagingen, maar dankzij de samenwerking met Solisplan kon op elke plek het meest geschikte systeem worden geïmplementeerd, passend bij de huidige en toekomstige plannen van Zonnehuisgroep Noord. Dit heeft geresulteerd in de plaatsing van bijna 750 zonnepanelen, waarbij de technische specificaties als volgt zijn:

 • Type zonnepanelen: Jinko Solar Tiger 475 Wp
  Aantal: 748
 • Type omvormers: Huawei
  Aantal: 9
 • Type onderconstructie: Sunbeam Nova

Check ons op LinkedIn voor meer nieuws over onze projecten

Hoeveel panelen kunnen op jouw bedrijfsdak? (vanaf 250m2)

Binnen 24u weet je hoeveel panelen er op je bedrijfsdak kunnen.

 • < 24 uur reactie
 • Inzicht in korte en lange termijn rendement

  Met zoveel zorgen als dat wij uw dak behandelen, gaan wij ook om met uw privacy.