Indi Energie start met plaatsing 6.240 panelen bij Van Rooijen

Indi Energie, woensdag 30 januari 2019

Bij de logistieke dienstverlener Van Rooijen in Eindhoven zijn op 16 januari de werkzaamheden gestart voor de realisatie van een zonnestroomsysteem van 6.240 panelen. Het systeem levert jaarlijks 1.800.000 kWh aan groene stroom en hiermee wordt ruim meer elektriciteit opgewekt dan Van Rooijen in een jaar zelf verbruikt.

Voor de ontwikkeling, het gehele projectmanagement en de financiering van het zonnestroom-systeem is Van Rooijen in zee gegaan met Indi Energie. Het zonnestroombedrijf KiesZon ontwierp het systeem, neemt de installatie van de panelen voor haar rekening en zal het onderhoud verzorgen. Van Rooijen zal de komende 15 jaar de opgewekte zonnestroom afnemen.

Duidelijke visie op duurzaamheid

Van Rooijen heeft een duidelijke visie als het gaat om verduurzamen: “Als we niet allemaal bijdragen aan de CO2 reductie, dan halen we als land niet de gestelde doelstellingen. We moeten aan de volgende generaties denken en nadat we enkele jaren geleden onze vestiging in Turnhout al van zonnepanelen hebben voorzien, is het een logische keuze om ook Eindhoven schoner te maken,” aldus Henry van Rooijen, directeur Van Rooijen Logistiek.

Van Rooijen en Indi Energie ontzorgen

Het is niet verwonderlijk dat de bedrijven Van Rooijen en Indi elkaar hebben gevonden in deze samenwerking: “we lijken op elkaar”, aldus Gijs Brussen, Project manager Zon bij Indi. ”Van Rooijen ontzorgt haar klanten op het gebied van logistiek: van warehousing en het verpakken van de producten tot aan het transport. Indi Energie doet hetzelfde voor haar klanten bij de ontwikkeling van een zonnestroomsysteem. We kijken samen met de klant waar de behoeftes liggen en passen onze dienstverlening daarop aan.”