Jonker Petfood neemt 1.480 zonnepanelen in gebruik

Geschreven door:
Indi Energie, vrijdag 23 oktober 2020

In mei 2020 heeft Jonker Petfood uit Waalwijk, onderdeel van het concern United Petfood, de bijna 1.500 zonnepanelen op haar dak in gebruik genomen. Met het zonnestroom-systeem, dat ontwikkeld is door Indi Energie, bespaart Jonker Petfood jaarlijks 1.750 ton CO2.

De panelen leveren in totaal 440.000 kWh zonnestroom per jaar. Dat is voldoende om 150 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien.

Indi Energie heeft het gehele projectmanagement gedaan en de investering in de zonnepanelen. KiesZon ontwierp het systeem, heeft de installatie van de zonnepanelen voor haar rekening genomen en zal het onderhoud verzorgen.

De zonnepanelen passen in de duurzaamheidsvisie van Jonker. Martin Solleveld, Directeur Productie Jonker Petfood:”we hebben in 9 maanden tijd een gloednieuwe expeditie hal gebouwd en bij een nieuwbouwpand horen vandaag de dag uiteraard zonnepanelen. De ontwikkeling van het systeem is perfect verlopen en wij zijn blij met het eindresultaat.”

Powerhouse, energieleverancier van Jonker Petfood, adviseerde Jonker Petfood in het traject om hun energieverbruik te verduurzamen en daarmee te besparen op de energiekosten.