Oplevering zonnepanelen ApartHotel Delden

Geschreven door:
Gijs Brussen, woensdag 26 januari 2022

ApartHotel Delden heeft haar pand verduurzaamd door in totaal 1.003 zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. De zonnepanelen wekken jaarlijks ongeveer 360.000 kWh aan stroom op, genoeg om 120 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien.

Indi Energie is verantwoordelijk geweest voor het gehele projectmanagement en de investering in het zonnestroomsysteem. SolarNRG heeft het systeem ontworpen, geïnstalleerd en zal het onderhoud van het zonnestroomsysteem verzorgen.

Jules Leenders, directeur van ApartHotel Delden: “We werden er door menig bekende op gewezen dat we met een groot dak op het zuiden gericht een uitgelezen pand zijn voor zonnepanelen. We zijn blij en trots dat we door onze dak-renovatie niet alleen de isolatie van ons pand sterk verbeterd hebben maar met de PV-installatie ook de volgende duurzaamheids-stap hebben kunnen zetten in de ontwikkeling van ons hotel.”

Rik Meijerhof, projectleider van Indi Energie: “Er waren veel technische uitdagingen die overwonnen moesten worden bij het zonnestroomsysteem op het dak van ApartHotel Delden. Zo was er bijvoorbeeld schaduwvorming en maar beperkte netcapaciteit beschikbaar. Toch hebben we met behulp van verschillende technieken en maatwerk overal een oplossing op gevonden en zo een heel mooi en rendabel systeem neergezet. Een resultaat om trots op te zijn!”

Check ons op LinkedIn voor meer nieuws over onze projecten