Ruim 2000 zonnepanelen geplaatst bij ROC Mondriaan

Geschreven door:
Violet Kazerooni, donderdag 14 december 2023

ROC Mondriaan is voorzien van 2000 zonnepanelen op zeven locaties in Den Haag

Op 21 juni startte de installatie van het eerste zonnestroomsysteem op locatie Aspasialaan 19 in Den Haag. Op 14 november werden de laatste panelen geplaatst, waarmee het volledige zonneproject voor ROC Mondriaan succesvol werd afgerond.

Duurzaam initiatief
Als onderwijsinstelling voelt ROC Mondriaan zich sterk betrokken bij de maatschappij en de toekomstige generaties. Het streven naar een verminderde CO2-voetafdruk heeft hen geleid tot baanbrekende initiatieven, zoals de realisatie van de eerste energieneutrale sporthal in Den Haag. Een fantastisch resultaat van deze initiatieven zijn dan ook de zeven locaties die nu voorzien zijn van in totaal 1958 panelen.

Veiligheid
Bij een scholengemeenschap als ROC Mondriaan staat naast duurzaamheid veiligheid hoog in het vaandel, vooral vanwege de verantwoordelijkheid voor duizenden leerlingen. Wij hebben daarom gezorgd voor uiterst veilige technische plannen. Hierdoor heeft de verzekeraar van ROC Mondriaan zelfs de zonnepanelen onder dezelfde polis opgenomen. Dit strenge veiligheidsniveau werd tijdens de uitvoering gehandhaafd, waardoor de oplevering volgens planning verliep.

Resultaat
Het resultaat van deze inspanningen is de installatie van zonnepanelen op zeven verschillende locaties van ROC Mondriaan. Elke locatie kende haar eigen uitdagingen, maar dankzij de samenwerking met Solisplan kon op elke plek het meest geschikte systeem worden geïmplementeerd, passend bij de huidige en toekomstige plannen van ROC Mondriaan. Dit heeft geresulteerd in de plaatsing van bijna 2.000 zonnepanelen, waarbij de technische specificaties als volgt zijn:

 • Type zonnepanelen: CanadianSolar CS6L-460MS
  Aantal: 1958
 • Type omvormers: Huawei
  Aantal: 15
 • Type onderconstructie: Sunbeam Nova

Check ons op LinkedIn voor meer nieuws over onze projecten

Hoeveel panelen kunnen op jouw bedrijfsdak? (vanaf 250m2)

Binnen 24u weet je hoeveel panelen er op je bedrijfsdak kunnen.

 • < 24 uur reactie
 • Inzicht in korte en lange termijn rendement

  Met zoveel zorgen als dat wij uw dak behandelen, gaan wij ook om met uw privacy.