Succesvolle SDE++ subsidie campagne: 54 aanvragen, 18 MWp

Geschreven door:
Indi Energie, zaterdag 06 november 2021

Van 5 oktober tot en met 11 november 2021 konden bedrijven SDE++ subsidie aanvragen voor hun zonnepanelen project. Indi Energie heeft in deze periode 20 bedrijven ontzorgd in het aanvragen van SDE++ subsidie. Dit heeft geresulteerd in 54 aanvragen voor een totaal vermogen van 18 MWp. Dit komt neer op 45.000 zonnepanelen.

Dit goede resultaat is een gevolg van een nieuwe strategie. “We zijn veel meer gaan samenwerken met onze partners” aldus mede-eigenaar Gijs Brussen. “Zo hebben we een samenwerkingsverband met energieadviseur Energy-Check. Zij ontzorgen de klant bij het inkopen van energie, bij het in kaart brengen van besparingsmogelijkheden en bij het monitoren van hun energieverbruik. Vanuit deze bestaande relatie brengen zij het onderwerp zonnepanelen op. Dat werkt vaak veel beter, dan klanten direct benaderen.”

Online kennisdeling

De afgelopen periode is ook ingezet op meer online aanwezigheid via het delen van kennis. “Samen met onze partner Social Elephant hebben we verschillende activiteiten ontwikkeld op het gebied van online marketing: we hebben een E-learning gemaakt die partijen helpt in de oriĆ«ntatiefase op zonnepanelen, we hebben verschillende kennisartikelen geschreven over de SDE++ subsidie en zelfs een handleiding geschreven voor bedrijven die zelf hun SDE++ subsidieaanvraag willen indienen. Je merkt dat bedrijven het erg op prijsstellen dat je jouw beschikbare kennis deelt. Dat schept vertrouwen. Het resulteert dan ook vaak in een opdracht voor Indi Energie om de SDE subsidieaanvraag te mogen doen” aldus Gijs.

Kans van slagen op een beschikking?

“Je kan zelf de kans op een beschikking vergroten”, zo legt Gijs uit. “Wij doen voor de SDE periode altijd een uitgebreide analyse voor welk bedrag we subsidie moeten aanvragen om de aanvraag beschikt te krijgen. Er geldt immers: hoe lager je het subsidiebedrag inzet, hoe groter de kans is op een succesvolle beschikking. Je wilt echter ook een goede business case voor jouw project. Door duidelijk in beeld te krijgen hoeveel concurrentie er is, kan je een inschatting maken voor welk bedrag je moet aanvragen. Dat levert ons al jaren een voordeel op ten opzichte van onze concurrenten”.

 

Hoeveel panelen kunnen op jouw bedrijfsdak? (vanaf 250m2)

Binnen 24u weet je hoeveel panelen er op je bedrijfsdak kunnen.

  • < 24 uur reactie
  • Inzicht in korte en lange termijn rendement

    Met zoveel zorgen als dat wij uw dak behandelen, gaan wij ook om met uw privacy.