Stichting Trajectum neemt 1.100 zonnepanelen in gebruik

Geschreven door:
Indi Energie, maandag 21 juni 2021

Op 17 juni 2021 heeft Stichting Trajectum de zonnepanelen bij de vestigingen Boschoord en Eefde in gebruik genomen. Met de zonnestroomsystemen, die zijn ontwikkeld door Indi Energie, wekt Trajectum jaarlijks voldoende zonnestroom op om ruim 100 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien.  

 Indi Energie is verantwoordelijk geweest voor het gehele projectmanagement en de investering in de zonnepanelen. Tenten Solar ontwierp het systeem, heeft de installatie van de zonnepanelen voor haar rekening genomen en zal het onderhoud verzorgen.

Zonnepanelen passen binnen de duurzame visie van Trajectum

Paul van Nimwegen, Manager Vastgoed van Stichting Trajectum:”Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor onze organisatie. Het vergroenen van het energieverbruik is daar een belangrijk onderdeel van. In 2050 moeten alle vestigingen van Trajectum energieneutraal zijn. De zonnepanelen in Eefde en Boschoord leveren hier een mooie bijdrage aan: 20% van het energieverbruik wordt met de zonnepanelen opgewekt.”

De energieadviseur van Trajectum, Energy-Check, is nauw betrokken geweest bij de realisatie van de zonnepanelen. Met de aanvraag van de SDE+ subsidie heeft Energy-Check het hele proces in gang gezet. Vervolgens is op basis van een locatie onderzoek een aanbesteding opgesteld om tot deze samenwerking te komen.