Vastgoedontwikkelaar Wyckerveste verduurzaamt haar vastgoed met 5.500 zonnepanelen

Geschreven door:
Indi Energie, dinsdag 13 juli 2021

Op 9 juli 2021 heeft Wyckerveste 5.500 zonnepanelen op 5 panden in Kerkrade en Gronsveld in gebruik genomen. De zonnestroomsystemen, die zijn ontwikkeld door Indi Energie, wekken jaarlijks voldoende zonnestroom op om ruim 650 huishoudens een jaar lang van elektriciteit te voorzien.

Indi Energie is verantwoordelijk geweest voor het gehele projectmanagement en de investering in de zonnepanelen. Volta Solar ontwierp het systeem, heeft de installatie van de zonnepanelen voor haar rekening genomen en zal het onderhoud verzorgen.

Hessel Meijer, eigenaar van Wyckerveste:”In de vastgoedwereld wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Zonnepanelen passen goed in deze ontwikkeling. De opwek van de systemen dekt ruim het elektriciteitsverbruik op de locaties. We leveren hier dus een significante bijdrage aan de CO2 footprint in Kerkrade en omstreken. We zijn blij dat we bij deze complexe projecten zijn bijgestaan door onze partner Indi Energie”.

Stephan Marcelis, projectleider van Indi Energie:”We hebben verschillende uitdagingen moeten overwinnen om de projecten te realiseren. Denk daarbij aan het akkoord van de verzekeraars, verzwaren van de netaansluitingen, overeenkomsten sluiten met alle huurders en dat met een naderende deadline van het verlopen van de SDE+ subsidie. Dankzij de goede samenwerking tussen Wyckerveste, Volta Solar en Indi is het allemaal gelukt. En het resultaat mag er wezen!”