Zonnestroomsysteem Lemoine Holland officieel in gebruik genomen

Geschreven door:
Indi Energie, woensdag 09 oktober 2019

In juli heeft Lemoine Holland de ruim 2.000 panelen op haar dak in gebruik genomen. Met het zonnestroomsysteem, dat ontwikkeld is door Indi Energie, bespaart Lemoine Holland jaarlijks 360 ton CO2.

De panelen leveren in totaal 550.000 kWh zonnestroom per jaar. Dat is voldoende om 200 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien.

Indi Energie heeft de projectontwikkeling gedaan. KiesZon heeft de installatie van de zonnepanelen voor haar rekening genomen en zal het onderhoud verrichten. Kramer Elektro techniek uit Vaassen heeft de inkoppeling van de zonnepanelen op de elektrische installatie van Lemoine verzorgd.

BJ Hudepohl, Manager productie van Lemoine: “Als je als producent van een natuurlijk product midden in het mooiste stukje natuur van Gelderland bent gevestigd, is het ook je taak om een heel duurzaam beleid te voeren als het gaat om energie. Daarom zijn de zonnepanelen een hele logische stap voor ons”.

Powerhouse, energieleverancier van Lemoine, adviseerde Lemoine in het traject om hun energieverbruik te verduurzamen en daarmee te besparen op de energiekosten.