Start

In 2020 heeft de energieadviseur Fit our Future een tender georganiseerd om de beste PV-ontwikkelaar te selecteren voor Wabtec. Na een intensief proces is Indi Energie als winnaar uit de bus gekomen. We hebben deze tender gewonnen dankzij een gedegen partnership met de huisinstallateur van Wabtec, Geerts Elektrotechniek, en de scherpe prijs die we geboden hebben.

Rol van Indi

Wabtec heeft in samenwerking met haar energie adviseur een bestek opgemaakt om hun dak te verhuren aan een Project ontwikkelaar in zon. Indi won deze tender op zowel prijs als toekomstig ontzorgplaatje.

Uitdaging

De initiële insteek was een huurdakpropositie zonder leveringsovereenkomst. Bij de extreme prijsontwikkeling van energie, liepen de kosten voor Wabtec enorm op ondanks dat ze zonnepanelen op het dak hadden liggen. Indi heeft aangeboden haar overwinsten daarop aan Wabtec door te zetten.

Resultaat

Op het dak van Wabtec Netherlands hebben we in totaal 2.026 zonnepanelen kunnen plaatsen. Door het zonnestroomsysteem te verdelen over 2 verschillende SDE subsidies is dit dak optimaal benut voor de beste business case en de meeste opwek. De energiekosten van Wabtec konden door de aangeboden constructie worden gecontroleerd op een lager niveau dan voor de energiecrisis. De zonnepanelen wekken genoeg stroom op om 225 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien.

  Aantal panelen: 2.026 stuks
  Ede
  675.000 kWh