Kom ik in aanmerking voor SDE++ subsidie?

Laat je gegevens achter en Stephan neemt zo snel mogelijk contact met je op.  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

  SDE++ subsidie

  Vanaf 28 juni tot en met 6 oktober kan met zich inschrijven voor de aanvraag van de SDE++. De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie is dit jaar vastgesteld op maar liefst 13 miljard en opengesteld voor een aantal nieuwe categorie├źn. De overheid heeft als doel om per 2030 de uitstoot van broekkasgassen minimaal 55% te verminderen ten opzichte van 1990. Met de SDE++ subsidie ontvangt u een vergoeding per opgewekte kWh gedurende een periode van 15 jaar.

  Voorwaarden

  Er zijn een paar belangrijke voorwaarden waar het bedrijf aan moet voldoen voordat er SDE++ subsidie aangevraagd kan worden. Zo is de subsidie bijvoorbeeld alleen beschikbaar voor ondernemingen met een grootverbruikaansluiting, dit is een elektrische aansluiting die groter is dan 3x80A. Ook moet je bij het aanvragen van de SDE++ subsidie een positieve transportindicatie van de netbeheerder meesturen. Doordat het elektriciteitsnet in Nederland steeds voller raakt moet de netbeheerder van te voren aangeven of ze verwachten dat er genoeg capaciteit op het net is.

  Zelf SDE++ subsidie aanvragen of zullen wij het voor je doen?

  In juni 2022 kan er weer SDE++ subsidie worden aangevraagd voor jouw project. Het aanvragen van SDE++ subsidie dient zorgvuldig te gebeuren, want enkel volledige aanvragen worden in behandeling genomen. Wij hebben in het verleden al honderden succesvolle subsidieaanvragen gedaan. Daarom ontzorgen wij je graag bij de subsidie aanvraag.

  Het aanvragen van SDE++ subsidie is niet moeilijk. Het kost echter wel tijd en kennis om de subsidie aanvraag secuur en op de juiste manier te doen. Wilt u meer weten over de SDE++ subsidie voor uw organisatie? Vraag de dakscan aan en om een goed beeld te krijgen van wat de mogelijkheden zijn op uw dak.

   

  Hoeveel panelen kunnen op jouw bedrijfsdak? (vanaf 250m2)

  Vraag hier vrijblijvend onze Dakscan aan. Binnen 48u weet je hoeveel panelen er op je bedrijfsdak kunnen.   Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

   In 4 stappen een subsidiebeschikking voor zonnepanelen

   Vraag een identificatiemiddel aan via www.eherkenning.nl

   Hiermee kan worden ingelogd op het eLoket van RVO. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een identificatiemiddel enkele dagen kan duren. Let op! Sinds 2021 is het benodigde betrouwbaarheidsniveau van 1 naar 3 gegaan.

   Stel alle relevante documenten op voor de subsidieaanvraag

   Bij de subsidieaanvraag dien je de volgende zaken aan te leveren:
   – Transportindicatie van de netbeheerder dat er voldoende capaciteit op het net is
   – Verklaring draagkracht dakconstructie (in te vullen door uw constructeur)
   – Verklaring van locatie eigenaar (indien de aanvrager van de subsidie niet de eigenaar is van het vastgoed)
   – Project plan

   Voor subsidie aanvragen groter dan 1.000 kWp dient een haalbaarheidsstudie aangeleverd te worden, inclusief een:
   – Financieringsplan
   – Exploitatieberekening

   Hulp bij het opstellen van de documenten? Bekijk hier de artikelen van onze experts

   Dien uw aanvraag in

   Dien de aanvraag op tijd in, want er geldt immers: wie het eerst komt, die het eerst maalt! Zorg er voor dat de aanvraag compleet is. Houd er rekening mee dat incomplete aanvragen niet in behandeling worden genomen.

   In welke fase dien jij de SDE++ aanvraag in? Bekijk hier de artikelen van onze experts

   De beschikking

   Binnen 13 weken geeft RVO terugkoppeling op de aanvraag. Deze periode kan met nog eens 13 weken worden verlengd. Indien de aanvraag compleet is ingediend en er voldoende budget beschikbaar is, dan ontvangt u de subsidie beschikking

   De beschikking is binnen. En nu?

   Neem contact met ons op. Wij kunnen in een vrijblijvend gesprek het project op gang helpen en aangeven hoe wij daarin kunnen helpen.

   Zie voor meer informatie onze werkwijze