Wij ontzorgen je bij jouw SDE++ subsidie aanvraag

De recente ronde van de SDE++ subsidie is helaas afgelopen. In de loop van 2024 opent er echter weer een nieuwe ronde waarin jij subsidie kunt aanvragen. Tot die tijd kunnen wij jou bijstaan in andere aspecten van het realiseren van een zonnestroomsysteem, zoals het uitvoeren van een dakscan om de mogelijkheden op jouw dak te verkennen. Neem gerust contact op voor meer informatie over hoe wij jou kunnen ontzorgen in dit proces.

 

Stephan Marcelis

Spar samen met onze SDE subsidie expert

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • 300+ bedrijven geholpen

  • 97% succesratio

  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

  SDE++ subsidie

  In 2024 kan men zich weer inschrijven voor de aanvraag van de SDE++. De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie is dit jaar vastgesteld op 8 miljard en opengesteld voor een aantal nieuwe categorieën. De overheid heeft als doel om per 2030 de uitstoot van broekkasgassen minimaal 55% te verminderen ten opzichte van 1990. Met de SDE++ subsidie ontvangt u een vergoeding per opgewekte kWh gedurende een periode van 15 jaar.

  Voorwaarden

  Er zijn een paar belangrijke voorwaarden waar het bedrijf aan moet voldoen voordat er SDE++ subsidie aangevraagd kan worden. Zo is de subsidie bijvoorbeeld alleen beschikbaar voor ondernemingen met een grootverbruikaansluiting, dit is een elektrische aansluiting die groter is dan 3x80A. Ook moet je bij het aanvragen van de SDE++ subsidie een positieve transportindicatie van de netbeheerder meesturen. Doordat het elektriciteitsnet in Nederland steeds voller raakt moet de netbeheerder van te voren aangeven of ze verwachten dat er genoeg capaciteit op het net is.

  Zelf SDE++ subsidie aanvragen of zullen wij het voor je doen?

  In 2024 kan er weer SDE++ subsidie worden aangevraagd voor jouw project. Het aanvragen van SDE++ subsidie dient zorgvuldig te gebeuren, want enkel volledige aanvragen worden in behandeling genomen. Wij hebben in het verleden al honderden succesvolle subsidieaanvragen gedaan. Daarom ontzorgen wij je graag bij de subsidie aanvraag.

  Het aanvragen van SDE++ subsidie is niet moeilijk. Het kost echter wel tijd en kennis om de subsidie aanvraag secuur en op de juiste manier te doen. Wilt u meer weten over de SDE++ subsidie voor uw organisatie? Vraag de dakscan aan en om een goed beeld te krijgen van wat de mogelijkheden zijn op uw dak.

  Kijk hier hoe je zelf de SDE++ kunt aanvragen

  In 4 stappen een subsidiebeschikking voor zonnepanelen

  Vraag een identificatiemiddel aan via www.eherkenning.nl

  Hiermee kan worden ingelogd op het eLoket van RVO. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een identificatiemiddel enkele dagen kan duren. Let op! Sinds 2021 is het benodigde betrouwbaarheidsniveau van 1 naar 3 gegaan.

  Stel alle relevante documenten op voor de subsidieaanvraag

  Bij de subsidieaanvraag dien je de volgende zaken aan te leveren:
  – Transportindicatie van de netbeheerder dat er voldoende capaciteit op het net is
  – Verklaring draagkracht dakconstructie (in te vullen door uw constructeur)
  – Verklaring van locatie eigenaar (indien de aanvrager van de subsidie niet de eigenaar is van het vastgoed)
  – Project plan

  Voor subsidie aanvragen groter dan 1.000 kWp dient een haalbaarheidsstudie aangeleverd te worden, inclusief een:
  – Financieringsplan
  – Exploitatieberekening

  Hulp bij het opstellen van de documenten? Bekijk hier de artikelen van onze experts

  Dien uw aanvraag in

  Dien de aanvraag op tijd in, want er geldt immers: wie het eerst komt, die het eerst maalt! Zorg er voor dat de aanvraag compleet is. Houd er rekening mee dat incomplete aanvragen niet in behandeling worden genomen.

  In welke fase dien jij de SDE++ aanvraag in? Bekijk hier de artikelen van onze experts

  De beschikking

  Binnen 13 weken geeft RVO terugkoppeling op de aanvraag. Deze periode kan met nog eens 13 weken worden verlengd. Indien de aanvraag compleet is ingediend en er voldoende budget beschikbaar is, dan ontvangt u de subsidie beschikking

  De beschikking is binnen. En nu?

  Neem contact met ons op. Wij kunnen in een vrijblijvend gesprek het project op gang helpen en aangeven hoe wij daarin kunnen helpen.

  Zie voor meer informatie onze werkwijze

  Vragen? Neem contact op!

  Mail ons Of bel: +31 (0)73 2032179