Indi Energie levert 9.144 zonnepanelen bij SnowWorld Landgraaf op

Geschreven door:
Indi Energie, donderdag 05 juli 2018

SnowWorld neemt haar 13.000 zonnepanelen officieel in gebruik. Daarmee is het meest complexe zonnepanelenproject van Europa afgerond.

Afgelopen week is de laatste hand gelegd aan de dakconstructie van de skipiste waarop de kleine 10.000 zonnepanelen in SnowWorld Landgraaf zijn gemonteerd. In SnowWorld Zoetermeer werden eerder al ruim 3.000 zonnepanelen gerealiseerd. Met de jaarlijkse opwek kunnen bijna 1.000 huishoudens van stroom worden voorzien.

Hiermee heeft Indi Energie, partner van energieleverancier Powerhouse, het meest complexe zonnepanelenproject van Europa afgerond. De afgelopen 2,5 jaar zijn de constructieve uitdagingen die de skihal in Landgraaf met zich meebrengt, met succes overwonnen. In de maand mei is al gebleken dat op zonnige dagen meer energie geproduceerd wordt dan SnowWorld zelf nodig heeft. Deze energie wordt geleverd aan de omliggende woningen.

Indi Energie heeft het gehele projectmanagement en de financiering van de zonnepanelen verzorgd. KiesZon ontwierp het systeem, heeft de installatie van de zonnepanelen voor hun rekening genomen en verzorgt het onderhoud. SnowWorld zal de komende vijftien jaar de opgewekte zonnestroom afnemen.

Voor de gelegenheid is het systeem middels een drone in beeld gebracht.