Indi Energie levert zonnepanelensysteem bij Van Houtum op

Geschreven door:
Indi Energie, donderdag 26 januari 2017

Papierfabriek Van Houtum in Swalmen neemt zijn zonnedak met daarop 3.500 zonnepanelen vandaag in gebruik. De panelen die Van Houtum op het dak van haar locatie Reubenberg liet plaatsen, leveren ieder jaar meer dan 500.000 kWh op. Dat is gelijk aan het stroomverbruik van 150 huishoudens.

Van Houtum least de installatie voor de komende 16 jaar van Indi Energie, partner van Powerhouse. Hierdoor hoeft de papierproducent niet zelf te investeren en lopen ze geen exploitatierisico’s. Het zonnestroombedrijf KiesZon ontwierp het systeem, nam de installatie van de zonnepanelen voor zijn rekening en zal het onderhoud verzorgen.

Duidelijke visie op duurzaamheid

Van Houtum heeft een duidelijke visie als het gaat om verduurzamen: “We willen uitsluitend werken met lokale circulaire grondstoffen en met lokale energie uit hernieuwbare bronnen. Dat laatste is voor een papierfabriek een behoorlijke uitdaging. Door dit project kunnen we een mooie stap zetten,” aldus Bas Gehlen, directeur van Van Houtum.

Mooie mijlpaal

Jasper Houthuijsen, algemeen directeur van Indi, spreekt van een mooie mijlpaal voor Indi: “Het project bij Van Houtum is het eerste project dat wij realiseren. Wij zijn trots dat we dit met Van Houtum mogen doen. Samen met Essent en ING investeren wij in de zonnepanelen, realiseren wij het totale project en exploiteren wij het de komende zestien jaar. Daarmee ontzorgen wij de klant op alle vlakken. Daar staat Indi voor”

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van de projecten? Houd dan onze LinkedIn en de website in de gaten.