Start

Trajectum heeft als doel om haar vastgoed in 2050 energieneutraal te hebben. Zonnepanelen passen daar goed bij. Om de juiste partner te selecteren, heeft de energieadviseur van Trajectum Energy-Check een tender uitgeschreven. Hieruit bleek dat Indi Energie de beste oplossing voor Trajectum had.

Rol van Indi

Indi Energie heeft Trajectum ontzorgd van de SDE+subsidieaanvraag tot een met de oplevering van werkende zonneparken. Het was een complex project met veel verschillende gebouwen van wisselende jaren en soms ontbrekende constructiegegevens tot en met bomen en schaduw, geen teruglever mogelijkheden aan het openbare net, juridische complicaties opstalrecht  i.v.m. erfpacht, installateurs die voor het eerst in een TBS-omgeving met alle veiligheidsmatregelen moesten werken enzovoorts.

Uitdaging

De panden op de locatie liggen ver van elkaar verwijderd. De elektriciteit van de panden komt allemaal vanuit 1 centraal punt. Dat betekent dat er veel elektriciteitskabels in de grond zijn verwerkt. Veel van deze kabels waren niet dik genoeg om alle zonnestroom te verwerken.

Resultaat

De panden op de locatie liggen ver van elkaar verwijderd. De elektriciteit van de panden komt allemaal vanuit 1 centraal punt. Dat betekent dat er veel elektriciteitskabels in de grond zijn verwerkt. Veel van deze kabels waren niet dik genoeg om alle zonnestroom te verwerken. Op basis van een uitgebreid technisch plan hebben we per pand een optimaal legplan ontwikkeld.