Start

Binnen Zonnehuisgroep Noord is er veel aandacht voor duurzaamheid, het doel is om in 2030 55% reductie in CO2 uitstoot te reduceren. Op maandag 10  juni startte de installatie van het eerste zonnestroomsysteem op één van de zes locatie in Zuidhorn. Tweeënhalve week later werden de laatste panelen geplaatst. Alle zonnestroomsystemen zijn in juli in bedrijf genomen voor Zonnehuisgroep Noord.

Rol van Indi

Wij hebben Zonnehuisgroep Noord bijgestaan in juridisch ondersteuning om op een vlekkeloze manier van het geketende contract uit te komen. Als gevolg hebben wij een parallel traject opgestart met Solisplan zodat er snel geschakeld kon worden.

Uitdaging

INDI heeft gezorgd voor een gedegen analyse, waarop Zonnehuisgroep Noord zijn keus voor de installateur heeft kunnen maken. Helaas ging deze partij net vóór de start van de bouw failliet en heeft dit onnodig voor vertraging gezorgd. Wij hebben Zonnehuisgroep Noord hierbij juridisch bijgestaan om op een vlekkeloze manier van het geketende contract uit te komen.

Resultaat

Het resultaat van deze inspanningen is de installatie van zonnepanelen op zes verschillende locaties van zonnehuisgroep Noord. Elke locatie kende haar eigen uitdagingen, maar dankzij de samenwerking met Solisplan kon op elke plek het meest geschikte systeem worden geïmplementeerd, passend bij de huidige en toekomstige plannen van Zonnehuisgroep Noord. Dit heeft geresulteerd in de plaatsing van bijna 750 zonnepanelen, waarbij de technische specificaties als volgt zijn:

 • Type zonnepanelen: Jinko Solar Tiger 475 Wp
  Aantal: 748
 • Type omvormers: Huawei
  Aantal: 9
 • Type onderconstructie: Sunbeam Nova

Hoeveel panelen kunnen op jouw bedrijfsdak? (vanaf 250m2)

Binnen 24u weet je hoeveel panelen er op je bedrijfsdak kunnen.

 • < 24 uur reactie
 • Inzicht in korte en lange termijn rendement

  Met zoveel zorgen als dat wij uw dak behandelen, gaan wij ook om met uw privacy.